Близо 60% от служителите в България не се чувстват ценени

Животът

12-05-2014, 11:08

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Близо 70% от топ мениджърите у нас твърдят, че служителите им получават подобаващо признание за свършената работа.
Сериозно разминаване обаче има с гледната точка на служителите по този въпрос - 41% от тях се чувстват ценени от компанията, в която работят, пише DarikNews.bg.

Това показва международното проучване „Най-добрите работодатели", в което България се включва за осма година през 2014 г.
Най-големи разминавания между удовлетвореността на мениджърите и служителите има по отношение на допълнителните придобивки и възможностите за кариерно развитие, показва изследването.
То обхваща мнението на над 16 000 служители и над 400 топ мениджъри в България.
Средното ниво на ангажираност на мениджърите в България е 77%, а при служителите този процент е 53%.
Удовлетвореност от допълнителните придобивки изпитват 79% от мениджърите и едва 46% от служителите.
Допълнителните придобивки включват застраховки, здравни услуги, служебен транспорт, ваучери за храна и други. Най-големи бюджети за допълнителни придобивки се планират в секторите високи технологии и аутсорсинг. Разминаването по отношение на удовлетвореността от придобивките алармира за недостатъчно целесъобразно планиране, реализиране и комуникиране със служителите.
По отношение на кариерните възможности 68% от мениджърите смятат, че компанията предоставя добри варианти на служителите, докато едва 39% от служителите подкрепят това мнение.