Най-дългата пешеходна зона е в Пловдив, цели 4 километра (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

12-05-2014, 12:43

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Валерия Попова

Всичко от Автора

Ще е готова до есента

Започна обновяването на зоната около аптека "Марица" в Пловдив (от бул. "Шести септември" до Пешеходния мост). Първа копка на обекта направиха кметът Иван Тотев и зам.-кметът Георги Титюков. С ремонта на последния участък от ул. "Райко Даскалов", който стартира днес пешеходната зона в града достига 4 километра., заяви Иван Тотев. Става най-дългата в България, каза кметът.

Тя ще е готова до 3 месеца. Предвидена е и подмяна на подземната инфраструктура. Ще се премахне асфалта, ще се подмени подземната инсталация и цялата част ще бъде оформена в стила на централната улица "Райко Даскалов". Напълно нов облик ще придобие малкият парк през аптека Марица. Зелените площи ще бъдат разкрасени, ще се изгради нова детска площадка и кът за отдих.

Стойността на ремонта е около 1 милион лева. Средствата са по договор за 3 000 000 лева, сключен миналата година и одобрен от Общинския съвет. С част от тези пари бе ремонтирано пространството около баня Старинна, а в момента се работи и по тротоарната част на улица "Антим I".

Част от пресечките по продължение на "Райко Даскалов" ще бъдат затворени за движение на коли по време на ремонта.