Лили Иванова отказа концерта с Бочели

Примата на българската естрада за пореден път показа, че не й липсва самочувствие

Лили Иванова се има за световна звезда и за пореден път доказа, че не й липсва самочувствие. Нашенската прима хвърли в шок и родните си колеги, и самият Андреа Бочели и екипът му, отказвайки да направи дует с италианския изпълнител, предаде ПИК.

 Певицата се е отказала от идеята да извие глас с него на концерта му у нас в края на август, каквато беше първоначалната идея. Мениджърите на Бочели лично водеха преговори с Лили, която първоначално бе поласкана от поканата и високата оценка, че той иска да пее именно с нея. Впоследствие обаче се оказало, че не е доволна от условията и най-безцеремонно отрязала световноизвестния певец.

 Причината била, че разпродадената „Арена Армеец” и ескалиращият интерес към визитата на маестрото накарали организаторите на концерта на Бочели да преместят събитието на реновирания стадион „Българска армия” на 31 август. Рокадата в датите съвпадали с подготовката на Лили за летния лъч от турнето й през септември, което развалило уговорката.

 „Смяната на мястото и цялата идея го обезсмисля, а при Лили планирането е от огромно значение и националната й обиколка е топ приоритет”, коментираха от екипа на звездата. За Лили било по-важно да осъществи собствените си концерти, вместо да ги провали, само за да изпее една песен с Бочели. Примата стартира турнето си 3 юни от Драматичния театър в Плевен и после ще обиколи и останалите големи градове.