Борис Тарасюк: Украйна е готова за война

Украйна може да се противопостави с война на резултатите от вчерашните референдуми в Донецк и Луганск

Това заяви в предаването “Свободна зона” по ТВ+ бившият външен министър на Украйна и настоящ депутат в украинската Рада Борис Тарасюк.

Украйна и демократичния свят не приемат резултатите от референдумите в Донецк и Луганск - другите 2 области, които поискаха присъединяване към Руската федерация, заяви пред Георги Коритаров Тарасюк. Той определи допитванията като противоконституционни и нелегитимни.

"Донецка народна република не съществува", каза бившия външен министър на Украйна и обяви, че страната му е готова да се бори за своята независимост.

“Отговорът на въпроса дали може да се стигне до глобален военен конфликт трябва да се търси в 2 посоки. Първата посока – готова ли е Русия на такава безумна стъпка, да се разпали голяма война и втората посока – готова ли е международната общност да се противопостави на тази нагла руска агресия, безпрецедентна за 21 век. Или е готова да преглътне това хапче и да не се противопостави“, заяви още Тарасюк и призова за по-ефективни и адекватни санкции от страна на международната общност.