Данъчни навъртяха 100 км с колела (СНИМКИ)

Включиха се в международната колоездачна обиколка по трасето Свиленград – Кастанес – Одрин – Свиленград

Двама данъчни от НАП Пловдив се включиха в 12-тия поред велопоход, организиран от община Свиленград по случай Деня на Европа.

Христо Тодоров и Стефан Караянев от пловдивската дирекция на НАП „навъртяха“ 100 км с колела заедно с още 400 ентусиасти от България, Гърция и Турция. Това се случи в рамките на международната колоездачна обиколка по трасето Свиленград – Кастанес /Гърция/ – Одрин /Турция/ – Свиленград, която традиционно се организира през месец май от кмета на българския град – домакин.

В работно време единият данъчен е ангажиран със събиране на просрочени данъчни и осигурителни задължения, а другият с извършването на проверки по спазване на законодателството. В свободното си време обаче и двамата не пропускат да подкарат велосипедите. За Христо това е трети поред сериозен поход на две колела. Първият е през 2011 година по маршрута Пловдив – Златоград – Кърджали – Пловдив, а година по-късно на един дъх прекосява още по-предизвикателното трасе Пловдив – Пазарджик – Юндола – Разлог – Дупница – Пловдив.