Два дни „С България в сърцето” в Каварна

Мисия Каварна

13-05-2014, 12:44

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Единадесети международен Общобългарски младежки фолклорен събор

По традиция в град Каварна на 16 и 17 май 2014 г. ще се проведе единадесетият международен Общобългарски младежки фолклорен събор “С България в сърцето”. Организатори на събитието са община Каварна и Продуцентска къща “Пирина”.

“С България в сърцето” е единственият по мащабите си събор, който обединява българските младежи от целия свят на базата на българския фолклор, съобщават от Община Каварна.

Участие в тазгодишното издание на събора ще вземат 400 българчета от Украйна, Молдова, Приднестровската Република, Сърбия и Румъния и 1400 от България. И в двата дни на събора на каварненска сцена участниците ще се надиграват и надпяват, а изпълненията им ще бъдат оценявани от професионално жури с председател проф. Елена Огнянова - фолклорист и писател. Най-добрите участници през деня ще вземат участие във вечерните тържествени концерти.

Съборът ще бъде благословен с молитва на отец Василий за всички участници за здраве,  мир и благодат.

Официалното откриване на събора ще бъде на 16 май от кмета на община Каварна  Цонко Цонев на площада в центъра на града с гала-концерт от 20.00 ч. В него участие ще вземат народните певици Павлина Горчева и Янка Рупкина. На 17 май от 20.00 ч. народният певец Илия Луков ще представи новия си албум „С песните през вековете”.

В програмата са включени традиционните ревю на народни носии, конкурс „Мис и Мистър Фолклор 2014” и надиграване „Кръшна ръченица”.

Гала-концертът ще завърши с Най-дългото българско хоро на всички участници и гости на град Каварна.