Тест за интелигентност преди изборите

МЕНСА България предлага безплатни IQ тестове за кандидат-депутатите

Организацията на най-умните хора в България – МЕНСА, предлага на кандидат-депутатите да се явят на тест за интелигентност. По този начин ще докажат на избирателите, че имат богата обща култура и са точно тези интелигентни граждани, за които се представят.

 
„Като уважаваме европейските ценности и отчитаме опита си при работа с международни партньори от десетилетия, считаме за уместно българските граждани да имат информация за коефициента на интелигентност на хората, които искат да представят България в Европа", пишат от МЕНСА.


Всеизвестно е, че по време на предизборна кампания всяка партия отваря широко кесията. Това е причината от организацията на българските умници да предложат на кандидат-депутатите да преминат теста напълно безплатно.


"Тестът за интелигентност е по стандарт, одобрен от Менса Интернешънъл, и се използва в цял свят. Продължителността на теста е 30 минути, а резултатите излизат в рамките на 30-60 минути след това", уточняват от организацията.


У нас не е популярно народни представители да се подлагат, на каквито и да било препитвания. Преди време лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи всички депутати да преминават психотест, както и такъв за употреба на наркотици.