Секс скандали тресат духовия оркестър в Бургас

Новините

13-05-2014, 19:05

Снимка:

Милица Санович

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Бургаският духов оркестър остана без диригент заради доноси от музикантите. Това сподели заемащият досега позицията - Иван Ганев, който след системния тормоз от колегите си решил да се прости с поста и да опази името си неопетнено.
„Потънах в земята от срам, когато ми казаха, че съм обвинен в сексуален тормоз и то над моя ученичка. За толкова години в бранша такива дребни душици като бургаските музиканти, не съм видял! Пишат още, че съм ги наричал цигани, некадърници“, недоумява Ганев, съобщава faragency.bg.
От общината потвърдиха, че са се разделили с него по взаимно съгласие, а сега постът временно се заема от Христо Кожухаров. В средите говорят, че срещу диригента се е заформила солидна опозиция сред колегите му още от самото начало. Той е единственият назначен с конкурс в общинското предприятие.
Половината от музикантите в бенда са възпитаници на самия Ганев. Другата половина пък са останали от стария оркестър, воден от ветерана-диригент Йордан Караиванов, и не могат да свикнат с новите порядки на по-разкрепостения му колега.
Троянецът изисквал всеки ден да са на работа, докато при предишния диригент оркестърът се събирал само преди концерти. Имали са по 5 изяви на година, докато под ръководството на Ганев проявите им надхвърлят 150.
За 6 години Ганев създава универсален бенд, който да свири успешно всякаква музика. След като поема ръководството, успява да направи цяла група саксофони, която дотогава не е съществувала. В оркестъра вкарва и барабани, две китари, увеличава броя на тромпетите, тубите и тромбоните.