Стара Загора утре: 14 април

Мисия

13-05-2014, 20:46

Снимка:

Иван Хаджийски

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Танцов спектакъл „Балетни мечти“ в Операта

Житейски бури и обрати в "Световъртеж"

Времето: През нощта превалявания от дъжд, придружени с гръмотевици ще има главно в северозападната половина от страната. Утре ще се развива купесто-дъждовна облачност и в много райони ще има валежи от дъжд и гръмотевични бури. На места, главно в Западна България и централните райони на Северна България, валежите ще са интензивни, има условия и за градушки. Вятърът ще бъде от юг-югоизток, умерен, в Източна България до силен, по-късно ще се ориентира от запад. Минималните температури ще са от 10° до 15°, максималните от 16°-17° в северозападните райони до 22°-24° в южните.

 

В Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще бъдат представени резултати от извършените регулаторни одити на електроразпределителните дружества „ЕВН България Електроразпределение”, „ЧЕЗ Разпределение България” и „Енерго-Про Мрежи”. 13.30 часа в сградата на ДКЕВР.

 

Стара Загора 14 май

09. 00 - Научен семинар „Общество на знанието и успеха“, хотел Верея, организатор Тракийски университет Стара Загора

 

Казанлък:

Ремонтът на четвъртокласната пътна мрежа започва на 14 май в участъка Ръжена-Кънчево-Розово- Бузовград, съгласно протокол, одобрен с Решение на Общински съвет-Казанлък от последното заседание на местния парламент. Включени за ремонт и асфалтиране са 7000 кв.м площ от пътните платна.

 

Евроизбори 2014:

На 14 май 2014 г. от 17:00 часа на IV експозиционно ниво в РИМ - Стара Загора, кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ Ангел Филипов ще дари пиано за нуждите на музея. От 17:30 часа ще започне концерт с изпълнения на пианистката Полина Влахова и вокалистите Денис Иванов, Нели Нешева, Яна Стефанова, Елена Баръмова и Цветелина Симеонова.

14.00 часа- Мануил Манев, Организатор на Европейското първенство по ушу 2015 в България. Темите са: Европейско първенство по ушу 2015 и представяне на Ива Богатинов, медалист от Европейско първенство по ушу 2014. Кандидатът за евродепутат на ГЕРБ Ангел Филипов ще връчи подарък на шампионката.

 

Културен афиш:

Видеопрожекция на  „Реквием“ от Джузепе Верди –Концерт от 1971 г. с  диригент  Бруно Бартолети и солисти Александрина Милчева, Юлия Винер, Любомир Бодуров,  Борис Христов,  хор и оркестър на датската телевизия. Хорът на Държавна опера-Стара Загора е подготвил програма от църковно-славянски песнопения от български и руски автори. Ще чуете и изпълнения на Александър Марулев – солист на Операта. През 1990 г. той специализира при Борис Христов в Академията за изкуства и култура в Рим, Италия. 19.00 ч., Оперен театър  

«Световъртеж» от Жан Жак Брикер и Морис Ласег постановка: Христофор Недков участват: Тихомира Темелкова, Цветомир Черкезов, Стефан Делев, Елена Азалова, Светла Тодорова Любов, секс, политика и военни маневри в една прекрасна комедия на ситуациите, която се играе на Парижките сцени повече от 10 години. 19.00 ч., Драматичен театър

 

Раднево:

„В света на приказките” - Общинска библиотека, 10ч. Ден на библиотекаря в рамките на майски дни на културата, Раднево