"Лазур" посреща финала за Купата

Спорт

15-05-2014, 09:13

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рефер №1 ще ръководи финала за Купата на Лазур

Лазур пращи по шевовете за Купата

До момента за мача са продадени около 12 000 билета

Тази вечер от 19.15 часа на стадион Лазур в Бургас Лудогорец и Ботев ще излязат в спор за Купата на България. И двата отбора вече си осигуриха участие в евротурнирите – Лудогорец като шампион на страната, а Ботев като финалист в турнира за националната Купа.

Въпреки това и от двата тима заявиха категорично, че днешният двубой е много важен за тях. Защото това ще бъде генерална репетиция за предстоящите битки в Европа, които за българските отбори започват още през юли.

До момента за мача са продадени около 12 000 билета, така че до началото на мача се очаква стадион Лазур да е пълен. По-многобройна ще бъде жълто-черната вълна на стадиона. От  Пловдив се очакват около 7 – 8 000 фенове, които ще пристигнат в ранния следобед в Бургас. От Разград се очакват поне 1000-1500 привърженици, които ще подкрепят тима си. Голям интерес предизвиква двубоя и в Бургас, т.като местните привърженици на футбола вече са изкупили доста от билетите.

Много интересно се очаква да бъде и в официалните ложи на стадиона. Така наречените ВИП-ове ще запълнят ложата, така както не е било от евромачовете на „канарчетата“ през миналата година в Лига Европа, когато 16-те хиляди места на стадиона бяха заети изцяло. Шефове на футболния съюз също ще заемат места в ложите, където се очакват и много представители на бизнеса.

С две думи - за всички днес в Бургас ще е много интересно, а добрата форма на отборите, страхотната атмосфера, пълният стадион Лазур, прекрасният терен и хубавото време, ще допринесат за един истински футболен празник на стадиона и пред телевизионния екран.