Кметът на Добрич изпрати съболезнователен адрес до турското консулство в Бургас

Мисия Добрич

15-05-2014, 09:58

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Кметът на Добрич Детелина Николова изпрати съболезнователен адрес до генералното консулство на Република  Турция в Бургас по повод трагедията в мината в град Маниса, община Сома.

Съболезнованията са адресирани до Генералния консул на Турция Г-н Ниязи Еврен Акйол. Детелина Николова поднася от името на добричката общественост най – искрено съчувствие и съболезнования по повод ужасяващата злополука, която отне живота на стотици граждани.  „Скърбим заедно с Вас и семействата на загиналите и искрено се надяваме всички ранени да се преборят за живота си, а подобни страшни инциденти никога повече да не случват“, пише кметът на Добрич. Детелина Николова изразява пълната подкрепа и съпричастност на добричлии и заявява, че в този тежък и труден момент Турция не е сама.

На 13 май в мината, намираща се в град Маниса, община Сома се случи тежка злополука и по първоначални данни броят на жертвите е над 200 души. Заради инцидента в мината от 13 май в Турция е обявен тридневен национален траур. По този повод в Генералното консулство в Бургас е отворена книга за съболезнования.