Днес е Международният ден на семейството

Животът

15-05-2014, 10:58

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Звездните анимационни семейства (ГАЛЕРИЯ)

В чест на празника, нека днес заедно с любимите си хора изгледаме поне един епизод на някоя от най-популярните в света анимации за семейни лудории

Днес, 15 май, честваме Международния ден на семейството. Обявен е от Генералната асамблея на Организацията на обединените нации с решение на Общото събрание на ООН от 20 септември 1993 г. и се чества от 1994 г. насам.

Празникът ни вдъхнови да съставим лист на най-известните анимационни семейства, които всички познаваме и обичаме. Ето ги и тях:

БАРБАРОНИТЕ

Симпатичните барбарони са любими на няколко поколения. Интересното в това семейство е, членовете му приемат всякаква форма, за да помагат на хора и животни.

ФЛИНСТОУН

Още едно култово филмче от детските години на съвременните майки и татковци, което през 2010 г. навърши своите 50 години! Замислен като филм за възрастни, сериалът до 1997 година държи върховете на всички класации в жанра си, докато...

СЕМЕЙСТВО СИМПСЪН

Върнете се на карето на семейство Флинстоун. Ето сега разбирате кой ги е изместил от първото място в класацията по продължителност на излъчвания на анимационни филми - семейство Симпсън все още е най-популярното анимационно семейство в света. То вече има 21 награди Еми, а на 14 януари 2000 г. получава и собствена звезда на Алеята на славата в Холивуд.

ФЕНОМЕНАЛНИТЕ

Дори да не сте гледали филмчето,от заглавието се досещате, че главните герои притежават уникални възможности. Те се крият зад самоличността на стандартно семейство с три деца. В кризисни моменти обаче всички членове на фамилията се превръщат в супергерои, а техните истории пълнят киносалоните по цял свят.

ЛАБОРАТОРИЯТА НА ДЕКСТЪР

Малкият учен-гений всъщност е главният герой в един от най-популярните анимационни сериали. Действието се базира на очевидното противопоставяне на неговия интелект и твърде ниското IQ на родителите му, докато сестра му не спира да го тормози, като използва лабораторията му за правене на бели (да добавим ли,че блондинката непрекъснато намира други приложения на изобретенията на брат си и не знае как се работи с тях, но пък като видиш копче, защо да не видиш какво ще стане, като го натиснеш).

СЕМЕЙСТВО АДАМС

Може да изглеждат зловещи, но всъщност членовете на това семейство, но всъщност са добряци, обитаващи гробища и контактуващи с духове. Започнала като основа на комикс, историята се превръща в изключително популярна поредица.

ШРЕК

Веселият антипод на популярния принц Шрек обожава семейството си, а зрителите обожават него. След много метаморфози и комични ситуации, Шрек и Фиона получават шанс за любовта си и създават забавно зелено семейство. Историята за Шрек е първият анимационен филм, получил наградата Оскар.

101 ДАЛМАТИНЦИ

Кучета на петна, зла госпожа и много динамика. Семейството на далматинците спечели детската аудитория със заплетената си история, спасяването на малките кученца и една благородна постъпка - осиновяването на цели 101 далматинчета.

СЕМЕЙСТВО МЕЙЗГА “

Помните ли унгарския анимационен сериал? Той е създаден от студио PannóniaFilm в периода между 1968 и 1978 г. Съдържа 3 части от по 13 серии. През 2004 г. студиото Ex-Ist подготвя нова серия, в която семейството се запознава с компютрите и Интернет. Сценариите са писани от Йожеф Ромхани и Йожеф Неп, който е и режисьор на поредицата, обичана и гледана от хлапета в десетки държави.

С това не се изчерпва списъкът на любимите анимационни семейства. Но ето една идея за довечера - отново заедно със своите деца да си припомните техните забавни приключения!