За пръв път в Добрич ще се излъчва TEDxBG

Мисия Добрич

15-05-2014, 12:29

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Висше Училище Международен Колеж ще бъде домакин на живо излъчване в реално време на TEDxBG. Излъчването ще се проведе в сградите на ВУМК Варна и Добрич на 18 май.
За втора поредна година конференцията се случва не само в София, а в цялата страна., съобщават от учебното заведение. Чрез мрежа от доброволци се организират излъчвания на живо в най-будните градове на страната, за да се засили кооперацията и обмена на идеи. Събирането на хора в една зала създава условия за обсъждане на чутото и раждането на нови идеи и запознанства.
TEDxBG е конференция за идеи, които заслужават да бъдат разпространени. Провежда се за пета поредна година, като всеки път се канят известни и неизвестни лидери в областите на технологиите, изкуството, дизайна и социалната сфера. Дава се трибуна на най-вдъхновяващите български лектори, както и на чуждестранни гости, за да се демонстрира какво е възможно да се случи или вече се случва в България.

Тази година темата е „Модерен абсурд". В Добрич, в реално време, ще бъдат излъчени презентациите на участниците. Те са от най-различни области на живота - художникът Недко Солаков, писателят Едгар Керет, активистът Боян Юруков, музикантите от Pistamashina и Андрония Попова. Възгледите си за абсурдите на нашето съвремие ще представят още учители, предприемачи, блогъри, родители и обикновени хора. Те ще имат 18 минути да грабнат публиката с теми за размисъл, за които посетителите ще могат в неформална обстановка да разменят мнения и идеи.