С песента от филма "Вчера” Строителният изпрати своите абитуриенти

Животът

15-05-2014, 14:53

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

67% от завършилите училището продължават във висши учебни заведения в страната и чужбина

Под звуците на песента от филма „Вчера” Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето”  изпрати днес своите абитуриенти.

„Бъдете винаги големи хора, с бистър ум и любещи сърца. За народа си творете без умора строителен уют и красота” – така започва стихотворението, написано специално за сбогуването с випуск 2014 от директора на Строителния  Веселин Пъйнев.

28 от учениците, които завършват гимназията, получиха награди за свои изяви през годините – за отличен успех, спортни постижения, участие в професионални състезания и издигане авторитета на училището. Шестима от тях бяха отличени със специален приз – „Перспективен строител” на Камарата на строителите – ветерани, с председател инж. Дамян Камбуров.

Призове, но от абитуриентите, получиха любими учители от гимназията – с грамоти бяха отличени класните ръководители на 12-тите класове, както и още петима учители.

Тази година абитуриентите в Строителния са 159. За миналия випуск през 2013 г. статистиката показва, че 67% от завършилите са постъпили във висши учебни заведения, а 12% са започнали работа в строителството веднага след завършването си. Балът на днешните абитуриенти ще бъде на 24 май в Слънчев бряг.