Четири исторически книги представя Захари Златев в Добрич

Мисия Добрич

15-05-2014, 15:20

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Добричлията от 40 години живее в Дания

Историкът Веселин Бончев, представи днес на пресконференция творчеството на добричлията Захари Златев, които от 40 години живее и твори в Дания.

Авторът, който е математик разказа за написването на четирите исторически книги, като за хоби което е развил след пенсионирането си. „Голяма част от написаното е плод на моята фантазия, но всичко стъпва на основата на реални събития”, каза Златев. "Аз съм доволен от това което написах и не смятам да продължавам".

„Отидох назад преди 680 година, за да потърся история с която българите да се гордеем", каза авторът на четирите романа на историческа тематика, които са разпространени на българския пазар: „Сага за младия Аспарух. Принцът от Разсъмването", „Императорът с отрязания нос и българския Цезар", „Една прекрасна легенда за Авитохол" и „Завръщането на Ирник в България". Пред издаване е петата книга със заглавие „Покръстването на Кубрат".

Мечтата на Захари Златев е да преведе книгите на английски за да се четат от чужденци.

Днес от 16.00 часа литературният критик Драгомил Георгиев ще представи книгите пред добричлии в голямата зала на общината.