Ирхан Камбур не признава, че е убил Асенчо

Вини приятелката си Диана за смъртта на 3-годишното дете

С разпити на свидетели днес продължи делото в окръжния съд в Пловдив срещу подсъдимия за убийството на 3-годишния Асен – Ирхан Камбур. Срещу него е повдигнато обвинение, че умишлено е умъртвил детето, като убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Първите разпитани свидетелки бяха две фелдшерки, които работят в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни деца към МВР в Пловдив. Димка Анастасова и Диана Нешева описаха в големи подробности какво правят, когато в дома постъпи ново дете. Сред техните задължения е да проверят дали новия питомец на дома има рани, краста, въшки или някакви здравословни проблеми.

Фелдшерките отрекоха да са се интересували от съдбата на децата и защо попадат в дома. Разказаха, че режимът в дома за децата, които са под полицейска закрила, е свободен. Те могат да гледат телевизия и да четат книги, за разлика от останалите настанени в дома малолетни или непълнолетни.

"Ако при приемането на някое дете се установят травматични увреждания, се описва тяхната големина, вида – порязване, синина, рана, с какъв размер са, от какво са причинени – дали е от падане или от удар", каза пред съда фелдшерката Диана Нешева. Веднага след това на свидетелското място се изправи бившата жена на Ирхан Камбур – Цонка. 

Какво каза Цонка в съда, четете ТУК!