Сериалът "Четвърта власт" номиниран за "Еми"

Продукцията на БНТ ще се състезава в категория "Драма"

Сериалът на БНТ "Четвърта власт" е включен в конкурса за телевизионни предавания и сериали "Еми". Той ще се състезава в категорията "Драма" за международен сериал в 42-ото издание на наградите.
"Селекцията на "Четвърта власт" означава две много важни неща. Първо - висок международен продукционен стандарт. И още по-важното за нас - историята за сблъсъка между власт, медии и тайни служби определено интересува света" - заявява програмният директор на БНТ1 и продуцент на сериала Севда Шишманова.
Отличието ежегодно се присъжда от Международната академия за телевизионни изкуства и науки. Всяка заявена продукция преминава през три кръга на оценяване. В първия, който продължава от април до юни, журито гледа и гласува онлайн.
Вторият кръг е между юни и септември и в него оценки дават изявени специалисти от различни телевизии, лично поканени от Академията. Финалният кръг за всички категории е през октомври.
През тази година номинациите ще бъдат обявени на 13 октомври в рамките на изложението MIPCOM в Кан, а официалната церемония по награждаването е на 24 ноември в Ню Йорк.