Говорят за българския език и днес

Изнасят доклад на тема „Българският език във ВУЗ”

Днес от 13,00  в Дома на учителя  ще се проведе последната Кръгла маса на тема „Предизвикателствата в обучението по български език и литература в образованието”.

Гл.ас.д-р Теофана Гайдарова, преподавател в катедрата по български език на ПУ „Паисий Хилендарски” ще открие четвъртата Кръгла маса с доклад  на тема „Българският език във ВУЗ”. Със своя презентация, касаеща подготовката  на учители по български език и литература във висшето учебно заведение ще запознаят аудиторията гл.ас.д-р Фани Бойкова и д-р Красимира Танева. За европейските студентски практики и ползата от тях ще говори г-жа Радка Атанасова, преподавател  по български език и литература в Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия.

Проф.д.ф.н.Иван Куцаров ще закрие събитието с доклад обобщаващ съвременните предизвикателствата в обучението по български език и литература.

Презентациите на всички участници в предхождащите три поредни Кръгли маси, свързани с проблемите на съвременния книжовен български език и добрите практики в  неговото преподаване, усвояване и използване ще бъдат издадени в сборник.

Събитието е организирано от Община Пловдив, ПУ „Паисий Хилендарски”, Регионален инспекторат по образование – Пловдив, Гражданско движение в полза на образованието „Христо Г.Данов” и Асоциация на учителите – пенсионери „Найден Геров”.