Бургазлийчета масово се тъпчат с хормони и много боледуват

С храни пълни с хормони и с полуфабрикати храним малките, те се изменят тревожно

Полуфабрикати и храни пълни с хормони поглъщат масово децата на възраст от 7 до 12 години, в следствие на което боледуват по-често от връстниците си, които се хранят с готвена храна в домашни условия. Това наблюдение споделят лични лекари от Бургас.

Според тях през последните години здравословното състояние на децата в тази възраст се е измeнило значително, спрямо това на подрастващите преди 2003 година.

"Децата ядат сандвичи, полуфабрикати, пици и пилешко месо, пълно с хормони. Това вече е масово явление и знаете ли какво се случва - вижте им здравните картони ще разберете. но дори да не направите видимо може да се определи как се променят децата", твърди д-р Карсова.

Според нейна колежка почти всяко трето дете в Бургас страда от затлъстяване, гръбначни изкривявания, хормонални аномалии в ранна възраст. "Като лекар, който от 20 години работи със семейства, мога да кажа, че децата сега боледуват много по-сериозно и по-продължително, което също е следствие от неправилен режим и гледане. Но това, което е най-очевидно, е промяната в телосложенията им следствие на хормони и "лоши" храни. Можете да се огледате и да видите момчета, които имат по-широк ханш от момичетата. При малките момиченца пък сред първите промени е твърде ранната менструация. Повечето имат цикъл преди да са навършили 10 години", обяснява личният лекар.