Кои цветове обичате? Това показва какъв си

Животът

16-05-2014, 15:03

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Как цветовете ни помагат да се лекуваме

Цветовете на пролетта (ГАЛЕРИЯ)

Виж любимите цветове на знаменитостите

Забелязали ли сте, че се увличате от конкретен цвят? Това може да е нещо повече от обикновено предпочитание. Любимите цветове на човек дават любопитна информация за неговата личност, твърди експертът по цветовете Дюи Садка (Dewey Sadka). Той е създател на собствена система от цветове, носеща неговото име, а също е автор на станалата бестселър книга “Системата от цветове Дюи: най-новият тест за съвместимост в любовта, приятелството и успеха в кариерата (The Dewey Color System for Relationships: The Ultimate Compatibility Test for Love, Friendship and Career Success).

Зелено

Личност: Предпочитанията към зеленото показват, че човекът е страхотен слушател, който никога не е твърде зает, за да помогне на приятел в нужда. Но способността да се поставя на мястото на другите хора е истинската му дарба. И въпреки, че понякога има невинно изражение, вроденото любопитство и способността да разбира какво кара другите да продължават напред, го прави способен да разбира света около себе си, дори на пръв поглед да не изглежда такъв.

Знаменитости, които обичат този цвят: Джулия Робъртс, Кортни Кокс.

Черно

Личност: Влечението към черното означава, че човекът е изключително лоялна личност, заангажирана с всичките си взаимоотношения и особено дисциплинирана по отношение на постигането на цели. Любителите на черното имат склонност да бъдат емоционални и често взимат решения, диктувани от чувствата им, а не от логиката.

Знаменитости, които обичат този цвят: Анджелина Джоли, Дженифър Анистън.

Бяло или кремаво

Личност: Хората, които предпочитат бялото, все жадуват да преживеят купища нови неща и се взират в неизследваното. Те привличат много различни типове хора и приключенията сякаш им се лепят, но всичко това нерядко им създава затруднения и проблеми. Най-добрата стратегия в такава ситуация е да се контролират очакванията си като се преследват най-вече желания и цели, които изглеждат реално постижими.

Знаменитости, които обичат този цвят: Кристин Дейвис, Джесика Бийл, Памела Андерсън.

Червено

Личност: Страстта към червеното съобщава ясно и високо, че този човек е инициатор и не прави нищо наполовина. Директен и практичен, с ясната идея какво иска, той показва на другите къде точно им е мястото в живота и установява стабилни граници. За този тип да хора не е никакъв проблем да казват “не”. В резултат на всичко това хората ги уважават и слушат. Понякога обаче те са прекалено нетърпими към некомпетентността и безполезността на другите.

Знаменитости, които обичат този цвят: Синди Крауфорд, Мег Райън.

Жълто

Личност: Привързаността към жълтото предполага, че такава личност е оптимист, който приема хората такива, каквито са, и обича всички да се чувстват добре, като участва в това без да очакват нищо в замяна. Но пък не приемат лесно услуги, което затруднява другите хора да им изразяват благодарността си.

Знаменитости, които обичат този цвят: Тайра Банкс, Рийс Уидърспуун.

Розово

Личност: Предпочитанията към розовото са неразривно свързани с истинската и непресторена загриженост към другите. Това създава на този тип хора едва ли не ореол на ангел, в което всъщност и най-голямата им сила. Но те истински изпитват нужда от признателност за делата си, за да се мотивират и продължават нататък.

Знаменитости, които обичат този цвят: Никол Кидман, Дженифър Гарнър.

Златисто и бронзово

Личност: Хората, привлечени от лъскавината на жълтите метали, не са от типа, който би позволил светът да ги подмине. Те имат големи надежди, мечти и амбиции и се наслаждават максимално на живота. Но страстта им може понякога да е причина за провал, защото ги кара да се ангажират прекалено и в резултат на това се чувстват стресирани и съкрушени от неуспехите.

Знаменитости, които обичат този цвят: Кейт Уолш, Алисън Джени.

Сребристо

Личност: Такъв човек се опитва винаги да разбере максимално и най-дълбоките си чувства, копнее да се потопи в собствените си мисли далеч от забързания свят. По природа тези хора са интровертни, задават си добре обмислени въпроси от типа на “Какво е емоционалното ми удовлетворение от това действие?” и “Поемането по този път ще бъде ли достатъчно пламенно преживяване?”.

Знаменитости, които обичат този цвят: Парис Хилтън, Кели Рипа.

Синьо

Личност: Оптимистични и мечтателни, почитателите на синьото не обръщат внимание на дребните обиди и препятствия, а виждат слънчевата страна на живота. Те създават около себе си атмосфера на позитивизъм, който се отразява добре и на околните. И в любовта се фокусират върху позитивното, а това понякога ги прави наивни и прекалено доверчиви. Може да им отнеме дълго време да видят недостатъците на любимия си.

Знаменитости, които обичат този цвят: Хилъри Суонк и Дейна Девон.

Изборът на първичен цвят

Според Садка първичните цветове – жълто, синьо и червено – ни осигуряват енергия. Любимият първичен цвят разкрива много за подхода към живота, а неговият антипод, т.е. най-малко любимият показва темите, които човекът би искал да избегне.

Ето различни комбинации, сред които можете да намерите своите предпочитания:

Любим: Жълто

Най-малко любим: Червено

За какво говори това: Имате способността да виждате гледните точки на другите хора. Но тази способност може да е и пречка - когато позволявате съобразяването с чуждите нужди да ви попречи да вземете най-доброто решение за самите себе си.

Любим: Жълто

Най-малко любим: Синьо

За какво говори това: Способността ви да виждате цялостната картина ви помага да откриете какво липсва, т.е. да превърнете провала в успех. Но често забравяте за детайлите и това се превръща в най-голямото препятствие на пътя ви.

Любим: Синьо

Най-малко любим: Жълто

За какво говори това: Вие сте страхотен стратег, който е способен да планира и твори. Какъв е проблемът ли? Това, от което си мислите, че се нуждаете, често се различава от това, от което наистина имате нужда. Ключът към успеха е да бъдете по-практични в етапа на планирането.

Любим: Синьо

Най-малко любим: Червено

За какво говори това: Имате рядката способност да виждате възможностите в целите, които си поставяте, както и ограниченията в тях. Но трудността да се себеизразявате може да ви попречи да съберете подкрепата, от която се нуждаете, за да постигнете мечтите си.

Любим: Червено

Най-малко любим: Жълто

За какво говори това: Вие сте перфекционист с поглед върху това, което не работи. Но когато се почувствате затруднени, смятате, че вашия път е единствения възможен и правилен. Опитвайте се да изслушвате и другите – неочаквано за вас понякога ще откриете по-лесно своите отговори.

Любим: Червено

Най-малко любим: Синьо

За какво говори това: Талантът ви за преценяване на ситуациите може да потъне в детайлите на една задача. Стойте фокусирани върху цялостната цел, а не върху подробностите –така няма да се отклонявате от пътя.

Източник: way.bg, zdrave.bg