Три села редовно без телефон и интернет, крадат им кабелите през ден

Животът

16-05-2014, 16:16

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В Смолянско

Поне 10 пъти досега са ни крали кабела и оставаме без телефон и интернет. Дойдат и сложат нов кабел и след някой ден пак го откраднат. Последно 6 дни седяхме без телефони и интернет по празниците. Цялото село заливаме с жалби оператора, тук живеем към 120 души, а общо около 200 души страдаме в трите села, разказва Фахри Аршински от село Стража, пише smolyanpress.net.

Селото се намира само на 7 км от Смолян и в него живеят и млади семейства, заради близостта до града.

Апашите редовно крадяли кабела на едно и също място на баира в местността "Кървава Стояна" преди Стража, посочват мъжете от селото. Те изчисляват, че им се събират месеци без телефон и интернет от постоянните кражби.

Като измъкнат кабела и спира телефона и интернета не само при нас, но и в селата Орешец и Кокорово, казва Емил Манов от Стража. Той предполага, че крадците връзват кабела за кола и го издърпват, защото много бързо действали. Оплаквали се директно на оператора, защото кметският наместник на трите села Атанас Николов наскоро напуснал поста по собствено желание.

Каза, че причината е малката заплата и отиде да работи в завод, обясни кметът на Смолян Николай Мелемов. Сега селата се обслужват от кметски наместник на други села, който ги обикаля по график веднъж седмично.

28 кражби на електрически и телефонни кабели, заради черни и цветни метали за скрап има в Смолянско за първото тримесечие на т.г., сочат от полицията.