Учители от "Северен" с грамоти в навечерието на 24 май

Мисия Пловдив

16-05-2014, 18:12

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Признанието стопли сърцата на педагозите

По случай предстоящия празник на българската писменост и култура се проведе в район "Северен", съобщават от районната администрация.

По случай 50 години от създаването на ЦДГ "Марица" с грамота бе удостоена директорката на детското заведение Надежда Дервенска. 50-тодишен юбилей отбелязват също и в ЦДГ "Бреза", а 30 години от създаването си празнува ЦДГ "Дъга", чиито директори също получиха грамоти.

За висок професионализъм и издигане авторитета на учителската професия, за утвърждаване на будителските традиции в образованието – извор на познание, мъдрост и вдъхновение кметът на районя Ральо Ралев връчи грамоти на Иванка Миланова – начален учител в НУ "Христо Ботев", Румяна Търпова – учител по биология в СОУ "Хр.Г.Данов", Милка Динкова – учител по физическо възпитание и спорт в СОУ "Хр.Г.Данов", Елена Алексиева – помощник-директор в ОУ "Панайот Волов", Миглена Влахова – помощник-директор в ОУ "Панайот Волов", Жореса Манолова – помощник-директор в ОУ "Райна Княгиня".

За високи постижения в дейността им грамоти получиха Мариела Николова – директор на ФЕГ "Антоан Дьо Сент Екзюпери", Мариана Димитрова – директор на ЕГ "Иван Вазов", Сашка Кръстева – директор на СОУ "Пейо Кр.Яворов" и Мария Гайдарова – директор на ОУ "Райна Княгиня", която на 17-та национална конференция на СБУ в направление директори и помощник-директори е удостоена със званието Директор на годината за  България!

Директорките на свой ред бяха подготвили интересна награда за кмета Ралев, а именно – златен медал.

Химнът на солунските братя Кирил и Методий "Върви народе възродени" стопли сърцата на присъстващите, а деца от СОУ "Пейо Кр.Яворов" изпълниха музикална програма за гостите.

На коктейла присъстваха и заместник-кметовете на район "Северен" Лариса Кътова и Красимир Асенов, кметът на район "Източен" Петър Петров, заместник-кметът на район "Източен" Николай Чунчуков, кметът на район "Южен" Валентин Василев, директорите на училищата и детските градини в район "Северен", а също така и учители, дали висок принос в професионалната си ангажираност.