В Индия има транссексуални династии на 800 години

Транссексуалността е част от страната ни много преди християнството и исляма, заяви в интервю принц Манвендра

Транссексуалността и транссексуалните хора са част от религията и културата на Индия. Това заяви принц Манвендра, единственият монах, който е открит хомосексуалист, и наследник на трона на държавата, която призна "третия пол" за легален.

Принцът даде интервю за сп. Frorentier, където защити представителите на този пол в страната си, изтъквайки, че те намират място там, много преди християните и мюсюлманите да повлияят на нейната култура.

"Транссексуалните хора в Индия не се разглеждат като някакъв тип поведение; те се възприемат като някакъв вид култ. Има цели транссексуални династии, които съществуват в нашата култура в продължение на векове досега", каза той.

Манвендра коментира: "Моята собствена династия е на 650 години, но знам за транссексуални фамилии, които са на 800 години. Така че, те са съществували дори много преди влиянието на християните и мюсюлманите върхи нашата държава.

Транссексуалността се споменава и в нашите религиозни текстове, в нашата индуска митология. Затова аз смятам, че тя е по-близка до нашата култура, отколкото всяко друго нещо".