Стара Загора утре: 18 май

Времето: Преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми, повече - в планинските райони. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад, северозапад. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 18° и 23°, минималните сутринта между 8° и 13°.

 

Стара Загора:

За да отбележат Световният ден за съпричастност към засегнатите от HIV/СПИН доброволците от клуб „Зараза“ към Сдружение "Самаряни" организират в Градинката на "Пингвините", на 18 май 2014 г., от 17:30 часа, информационна анти-СПИН кампания за привличане на общественото внимание и съпричастност.
В кампанията се включват представители от всички компоненти по Програмата на регионално ниво (К1 – МКО, Община Стара Загора, К3 - Регионална здравна инспекция – Стара Загора, К5 - СНЦ „Свят без граници” Стара Загора, К6 - СНЦ „Самаряни” Стара Загора, К7 - Община Стара Загора, Клуб „Зараза“ към СНЦ „Самаряни”, партньори (Младежки дом – МОС Стара Загора, БМЧК Стара Загора, МКБППМН Стара Загора, Община Раднево, БМЧК Раднево), граждани.

09.30 ч., гр. Стара Загора, терен в парк „Зелен клин”
Засаждане на цветна леха с формата на „червената панделка” и откриване на паметна плоча с надпис: „АНТИСПИН кампания, „Животът е безценен!”,Община Стара Загора, 18.05.2014 г.”

В 10.30 ч., група от участниците ще отпътува с осигурен от Община Стара Загора транспорт до гр. Раднево, за участие по покана за откриването на паметна плоча с надпис: „АНТИСПИН кампания, „Животът е безценен!”, Община Раднево, 18.05.2014 г.”, на терен в централната градска част. Посещение на участниците на археологически парк „Нов живот за миналото”.


Културен афиш:

„Звездичко” – спектакъл на Държавен куклен театър
11.00 ч. Куклен театър Стара Загора