Дончев: На много места у нас хората биват наказвани, защото мислят различно

ДПС не може да прости на ГЕРБ, че влязохме в техните бастиони, заяви в община Суворово Цветан Цветанов

"ДПС не може да прости на ГЕРБ, че влязохме в техните региони в страната". Това заяви в община Суворово, обл. Варна, зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов. Заедно с лидера на евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев той се срещна с граждани от общината.

"Те смятаха, че имат бастиони, които могат да бъдат купувани, но бе сложен край на тази практика", заяви Цветанов. "Ако не гласуваме на 25 май, ще се запази статуквото, ще властват задкулисието и страхът", подчерта още той.

Думите на бившия вицепремиер бяха подкрепени и от Томислав Дончев, който изтъкна, че го тревожи фактът, че в някои кътчета на България се случват неща, които са неприемливи не по евро-, а дори по балканските стандарти. Ако мислят по различен начин, хората там биват наказвани, коментира Дончев и заяви категорично: "Моята мисия е Европа да стигне до всички кътчета на България".

Бившият министър по управление на евросредствата заяви твърдо, че България трябва да стане държава, в която да има ред и правила.

На срещата в Суворово присъстваха още кандидатите за евродепутати Емил Радев, Ева Паунова и Августина Цветкова, кметът на Варна и областен координатор на ГЕРБ Иван Портних, варненски народни представители.