Мълния порази четирима по време на конно състезание

Инцидентът е станал Шумен, пострадалите са настанени в болница

Мълния падна сред публиката на състезание по конен спорт, което се провежда в Кабиюшката гора край Шумен.

В шуменската болница са откарани четирима пострадали, които са без опасност за живота, съобщиха от Спешното приемно отделение. Първоначалната информация за петима пострадали не бе потвърдена.

Най-сериозно е пострадала Гергана Найденова от София – съдия на състезанието. Другите – двама мъже и жена, са в добро състояние, но в лек шок.

Съдийката е с обгаряния в дясната част по тялото. Мълнията е излязла през десния й крак, където има рана от изгаряне, казаха медици.

Свидетели разказаха, че когато започнало да вали повечето се скрили в колите си, но някои останали под дърветата, въпреки предупреждението, отправено от организаторите по високоговорителите.

Под дървото били четиримата пострадали и два коня. Когато паднала мълнията, всички изхвърчали на десетина метра. Конете само се уплашили. Първа помощ оказал медицинският екип, който е задължителен при такива състезания.

Ден по-рано, заради стихията планна и пожар, който унищожи трафопост в шуменсккото село Драгоево, съобщават от полицията. Преславските огнеборци успели да овладеят пламъците с 4000 литра вода и 50 литра пяна, но трафопостът бил унищожен. Все пак не било допуснато прехвърлянето на пожара към друг трафопост и съседна сграда.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен