Метрото тази вечер ще се движи до 01:00

Трамваите и автобусите също не правят изключение

Столична община предвидливо удължи работното време на градския транспорт. Причината е концертът на Aerosmith тази вечер на стадион „Локомотив”.

Мероприятието е част от подкрепата на кандидатурата на София и Югозападния район за европейска столица на културата. В тази връзка столичната община създава специална организация на градския транспорт във връзка с концерта.
Посетителите на музикалното събитие ще могат да ползват маршрутните линии от обществения транспорт, като най-удобните спирки в близост до стадиона са "Софарма АД",  "153-та гимназия" и "Стоков базар "Илиянци". Автобусните линии, които преминават и спират на тези спирки, са 83, 86, 108, както и трамвайните линии 11 и 12.

След края на концерта както по трите автобусни линии, така и по трамвайните, ще се движат превозните средства. Ще има и допълнителни трамваи, които ще пътуват по маршрут от "Хюндай България" до метростанция "Хан Кубрат", както и допълнителни автобуси, пътуващи по маршрут от "Хюндай България" до Централна гара.

Допълнителните превозни средства ще спират на всички спирки на обществения транспорт. Метрото ще работи с удължено работно време до 1.00 ч. през нощта на 18 май.