Стотици от цяла България с най-силните послания за Краси Гюров

С тъга и много емоция приятелите на сърфиста се сбогуват с него, чрез видео и снимки

Стотици приятели на най-добрия бургаски сърфист Красимир Гюров са оставили трогателни послания на стената му в социалната мрежа, след неговата внезапна смърт на 17 май.

32-годишният бургазлия се разби със сърфа си край вълнолома в Сарафово на 15 май, следобед . Първоначално младият мъж беше в добро общо състояние и активен, но само час по късно по време на преглед в шокова зала беше установено, че той е в тежко състояние, заради вътрешни травми.  Състоянието на смелия бургазлия, който се опита да прескочи със сърфа си буната в Сарафово, беше изключително тежко. При удара със сърфа той е получил тежка травма в гърба, мускултурата му е била разкъсана. Четири пъти Красимир изпада в клинична смърт.

От МБАЛ-Бургас съобщиха, че Красимир Гюров е имал ретроперитонеален хематом, тежък хемарогичен шок. Той е получил полиорганна недостатъчност. Органите му са отказали да работят, въпреки постоянните кръвопреливания и кръвосъсирващи медикаменти. Били са му направени и две спешни операции.

Бус с негови приятели от столицата пристигна в Бургас за да дарят кръв за спасяването на живота му, но напразно. Сега в мрежата могат да бъдат видени десетки прощални клипове, които разказват за живота на смелия бургазлия. Социалната мрежа сякаш е жив контакт директно с него: „Нека небето е новото ти море! Почивай в мир!”, „Брат почивай е мир!Ти си жив в моето сърце.никога няма да те забравя!”, „Красимир ((((( какая страшная новость (( Покойся с миром...”, „Няма да ти казвам сбогом Краси! Ти ще си с нас ВИНАГИ - на всеки купон, на всеки събор....Дано горе си на едно по-добро място лудетино”, "Краси, ти хвана твоята вълна и се узова в най-уникалното място извън реалността. Радвам се, че те познавах..." са само част от неизброимите послания. Много от приятелите на Краси са поставили и уникални клипове с него.

На погребението му се очаква да присътват хора от цялата страна, които са били не само приятели на Краси, но и негови ученици в бургаския клуб по кайт и уиндсърф.

Екипът на BurgasUtre изказва най-искрени съболезнования на близките, роднините и приятелите на Карси Гюров!