Бургас активен в Деня за съпричасност към засегнатите от СПИН

Огнена панделка палят в Морската градина днес

Огнена панделка от свещи отново ще гори в Морскката градина на Бургас тази вечер. Тя е само част от инициативите, с които града ще отбележи Международния ден за съпричасност към засегнатите от ХИВ/СПИН.

С цветни сърца с послания ще бъде отбелязан 18 май. В 19.30 часа по този повод ще се проведе уъркшоп пред сградата на Културен център "Морско казино".

По-късно от 20.30 часа пред Паметника на моряка в Морската градина по традиция ще бъде запалена огнена панделка, символизираща съпричастност към скръбта на близките на засегнатите от ХИВ/СПИН.Едно от основните послания тази година е всички, които искат да покажат своята толерантност да запалят свещ на прозореца на своя дом в 21.00 часа. Събитието се организира от Община Бургас, Общински младежки клуб "J.J.Cool A", Община Бургас, БМЧК, Сдружение "Равновесие", Фондация "Областен ромски съюз", Сдружение "Доза обич", Сдружение "Каритас" ще раздават здравно-информационни материали и ще мотивират гражданите и гостите на града да проверят актуалния си ХИВ статус. Техни представители ще раздават здравно-информационни материали и ще мотивират гражданите и гостите на града да проверят актуалния си ХИВ статус. По данни на Световната здравна организация около 42 млн. души по света в момента живеят с ХИВ/СПИН като техният брой ежедневно се увеличава с 15 000.