100 български гласа пеят за 100 години от рождението на великия Борис Христов

Мисия Пловдив

18-05-2014, 10:02

Снимка:

bulgarianhistory.org, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес се навършват 100 години от рождението на Борис Христов

Годишнината ще бъде отбелязана с поклонение пред родната му къща в Пловдив

100-годишнината от рождението на великия бас Борис Христов ще бъде отбелязана с поклонение пред родната му къща в Пловдив, ул. "Велико Търново" № 47.

"100 български гласа пеят за БОРИС ХРИСТОВ". Под това име в 11,30 часа започва знаменателният концерт, с който се открива пролетното издание на Петия музикален фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща4 в Пловдив. Повече от сто певци от едни от най-добрите български хорове  ще излязат заедно на сцената на Градския дом на културата "Борис Христов" в памет на световно признатия певец. Сред участниците са Хора на Пловдивските момчета с диригент Милка Толедова, Софийски камерен хор "Васил Арнаудов" с диригент Теодора Павлович, Хор на Софийските момчета с диригент Адриана Благоева и Мъжки хор "Стефка Благоева" – Пловдив с диригент Пламен Първанов.

По-късно в Културен център Тракарт ще бъде показан филмът "Реквием", в който ще чуем Борис Христов, Юлия Винер, Александрина Милчева и Любомир Бодуров, които изпълняват творбата на Верди, съобщава Радио Пловдив.