Най-богатият бургазлия, който плати 1.3 млн. лв. данък е реститут

Животът

18-05-2014, 13:30

Автор:

BurgasUtre.bg

Всичко от Автора

Данъчните пазят името му в тайна

Бургазлията, който оглави класацията на НАП след като обяви най-голям годишен доход за 2013 г е реститут, научи Burgasutre. Човекът не е нито крупен бизнесмен, нито хазартен бос, както се заговори. Той е продал доста апетитен имот, от който всъщност му е дошъл космическият приход.

Сега наистина е милионер! Бургазлията е зодия дева и на 61 години. От НАП обаче категорично отказват да съобщят името ме, нито с какво се занимава. Отличникът по платени данъци за миналата година декларира внушителен доход от 13 млн.640 лева. След това като съвестен данъкоплатец внесе в държавния бюджет законния налог от 1.3 млн. лв. За втора поредна година бургазлия декларира най-високи доходи. Миналата година първенецът на държавата обяви доход от 2 млн лв по-малко.
Най-новият милионер на Бургас е подал декларацията си в ТД на НАП Бургас, а данъкът от 1 млн. 364 хил.лева също е внесен в законовия срок до 30 април, казаха от данъчното. Според обработените до момента данни още 11 бургазлии са декларирали доходи от над 1 млн.лева.
Общо 305,3 млн. лв. са спечелили 147-те физически лица, които са обявили в декларациите си доходи над 1 млн. лв., показват данните от обработените до момента декларации за доходите в национален мащаб. 147-те лица са декларирали най-много доходи от трудови и приравнени правоотношения – над 114 млн. лв., следват доходите от стопанска дейност като едноличен търговец – 71 млн. лв. и тези от прехвърляне на права и имущества – 55 млн. лв. Според обработените до момента декларации най-много милионери има в София – 66, следва Варна с 15 граждани с доходи от над един милион лева и Бургас с 11. Данните показват също, че в топ 10 на богатите хора има само една дама.