Футболни емоции за малки и големи владяха стадиона в Строево

Животът

18-05-2014, 15:13

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Малчугани и чиновници демонстрираха майсторство и много, много чувство за хумор

Повече от сто деца от първи и четвърти клас участваха в отборен турнир по футбол, организиран от община "Марица". Положителните емоции завладяха стадиона в село Строево, а малчуганите печелиха аплодисментите на многобройната публика с майсторски изпълнения и себераздаване.

На финала отборът на село Граф Игнатиево надделя над противниците си от Скутаре с класическото 3:0.

Всички участници получиха за награда екипи. Кметът Димитър Иванов пък връчи индивидуални призове на най-добре представилите се млади спортисти.

Надпреварата между малките ученици се състоя за първи път, но големият интерес към нея, както и стремежът децата да бъдат стимулирани да се занимават и възпитават чрез спорт, обоснова решението за ежегодно провеждане.

В ранния следобед с не по-малко страсти на терена премериха сили отбори съставени от служители на администрацията и кметствата в община "Марица". Всички двубой бяха резултатни и изпълнени с интересни ситуации. На финала бурни овации съпътстваха връчването на индивидуалните отличия сред, които: "Мистър костенурка" - за най-бавен състезател, "100 плюс..." - за най-тежък участник, "Поразяващата уста" - за най-сприхавия на терена, "Пропуск на годината".