Албена отличена със "Син флаг"

Мисия Добрич

18-05-2014, 16:53

Снимка:

Албена

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Международното жури на програма "Син флаг" на своето годишно заседание за Северното полукълбо в Копенхаген, Дания, взе решение да награди най-добрите плажове и яхтени пристанища за 2014 година в световен мащаб, като сред тях има и 12 обекта в България, съобщиха от българския клон на организация. Тази година символа на програмата могат да ползват плажовете на Дюни, Созопол-Харманите, Бургас-север, Поморие-изток, Слънчев бряг-юг, Слънчев бряг-север, Слънчев ден, Албена, както и три плажа в Свети Влас (Централен, Нов и Източен), както и яхтеното пристанище марина Диневи, пише Dnevnik.bg.

 За да получат еко-сертификатът плажовете и пристанищата трябва да покрият около 30 критерия, поделени в четири категории, свързани с обезопасяването, информирането, поддържането на плажа и качеството на водите. Миналата година обектите в България със "Син флаг" също бяха 12.

 Данните за отличените с еко-сертификата зони влизат в сайта на програмата (www.blueflag.org), като българските плажове и яхтени пристанища са представени с информация, снимки и карта. Българското движение "Син флаг" е разработило и мобилно приложение, което допълва информацията с навигация за намирането на плажовете и марината.

 Програмата "Син флаг" е доброволна сертификационна процедура, управлявана от международната Фондация за екологично образование. По същество това е екологично-образователна програма, която се стреми да повиши съзнанието на хората, да ги стимулира да бъдат по-загрижени за природата, като опазват заобикалящата ги среда.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"