Бойко Борисов: Апокалипсис за общините, заради действията на правителството

След 25 май нищо няма да се случи, четворната коалиция може и да управлява до следващия бюджет, смята лидерът на ГЕРБ

Апокалиптична картина описа лидерът на ГЕРБ - Бойко Борисов в Бургас, след действията на новото правитество, недоставените средства по проекти и спряната програма "Околна среда".

"Като идвах от Варна и като видях каква опашка от коли има до Слънчев бряг – нека им е честито за това правитество. Този път щеше да е готов за сезона, ако ГЕРБ управляваше", каза Борисов. Той изрази безпокойство за следващите месеци, предвид фалита на НЕК и високите сметки, които предстоят през следващата зима.

"Нищо няма да се случи след 25 май. Ще отидат хората в Брюксел, тройната коалиция, вече четворна, може и да управлява", каза още екс премиера. 

Той не беше обнадежден за предсрочните избори с думите: "Условия за предсрочни избори има, но сигурно ще изкараме до новия бюджет. Излъгъха животновъди, зърнопроизводители, излъгаха за "Белене" и "Южен поток". Здравната каса е празна, болниците фалират – какво друго остава? Какво оптимистично да кажа? Искам и не мога. Знаете, близо 50% от населението на България е в кметства, които се упавляват от ГЕРБ. Кметовете казват, че не им превеждат парите, фирмите започват да си ги искат, започват предупредителни писма, започват да съдят общините и ще настане апокалипсис. Не знам как ще се оправяме", каза още Бойко Борисов.

Борисов представи в Бургас листата на ГЕРБ за евроизборите и поздрави пред събралите се десетки симпатизанти на партията, кмета на Бургас за рождения му ден и за доброто му управление през годините.