Бойко Борисов: Ще направя Бургас приказен град!

Новините

18-05-2014, 23:24

Снимка:

News.info

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът на морската столица Бургас днес е рожденник. Честито, кмете!

Бургас спечели няколко пъти приза „Най-добър град за живеене“. Направихме пътища, надлези, градинки, велоалеи, преобразихме града, но в момента правителството спира парите за развитието му и повечето проекти ще останат недовършени, каза в пряка връзка от кабинета на кмета  на града Димитър Николов председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

„В момента идвам от Варна. Още отсега край Слънчев бряг има задръствания. Питам къде е четирилентовият път, който ние обещахме да построим и сега вече щеше да е готов? Няма го. И няма да го има, защото правителството не отпуска пари“, каза Борисов.

„Там, където има кметове на ГЕРБ втори мандат – Бургас, Стара Загора, София, промените се виждат. Градовете са европейски. Но се започна с глоби към общините. Общините не могат да дишат“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Аз и много наши кметове поискахме среща с г-н Орешарски. Той обаче отказа. Среща се с всеки кмет поотделно, притиска го, плаши го, изнудва го. Но на четири очи. И човекът си тръгва без пари и без отговори. България отива вече към фалит. Фалират болници, здравна каса, енергетиката фалира. Ние затова и поискахме вота на недоверие. Заради апокалипсиса в енергетиката. А те отказаха дори да ни дадат отчета на НЕК, за да направим сравнение какви са били резултатите по време на нашето управление и какви са сега. Но не дават цифрите, крият ги“, каза още Борисов.

Затова ние искаме още един мандат. Не искаме властта, а искаме да управляваме, каза Борисов. „Тогава ще има още магистрали, още пречиствателни станции. И България ще стане страна на средно ниво в Европа. Искаме да направим инфраструктурата, да оправим градовете, да отворим работни места. И да възродим икономиката. Ще строим църкви, джамии, пътища, заводи, детски градини. Затова го искаме мандата“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Ние сме победители на тези избори, ще бъдем и на парламентарните. И колкото по-скоро дойдат, толкова по-бързо България ще се оттласне от дъното, добави той и обясни, че не правят активна кампания, защото нямат достатъчно средства, а и да не омръзнат на избирателите.

Борисов благодари на кмета Димитър Николов за предоставеното му импровизирано студио и го поздрави за рождения ден, който е днес.