Извикаха приятеля на Валя за разпознаване, показват му дрехите на удавничката

От полицията все още не съобщават официално, че намереното тяло е на бургазлийката, но в момента друга жена не се издирва

Приятелят на изчезналата медицинска сестра Валентина Иванова е бил извикан малко преди полунощ в полицията за разпознаване. На Валентин Георгиев ще бъдат показани снимки с дрехите на жената, открита вчера вечерта на вълнолома в Бургас.

Малко преди 21,30 ч. силно разложеното тяло, заклещено в бетоновите тетраподи, бе извадено и откарано в Съдебна медицина. Аутопсията на трупа ще започне рано сутринта днес.

Тялото на удавничката е било забелязано около 18,30 ч. от младеж, който е бил по това време на вълнолома, за да наблюдава регата, провеждаща се през уикенда в Бургас. Той забелязал, че между тетраподите стърчат крака и позвънил в полицията, пише 24 часа. От полицията все още не съобщават официално, че намереното тяло е на Валентина Иванова от бургаския кв. Лозово, но признават, че в момента друга жена не се издирва.

Медицинската сестра изчезна на 15 април т.г. и от тогава е в неизвестност. До последно родителите не приемаха версията, че тя се е самоубила, скачайки от моста. Точно там обаче бе открит мобилния й телефон ден след мистеризоното й изчезване, а от полицията тогава обявиха, че случаят е изсянен в детайли и че Валя не е станала жертва на трафик или друго престъпление.