Съдят ревнивец, наръгал бащата на конкурента си

Крими

19-05-2014, 08:25

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Янко често биел жена си, тя избягала при друг

Зарязан бивш съпруг ще застане на подсъдимата скамейка по обвинение в убийство.

Янко Добрев от пловдивското село Стряма намушкал с нож бащата на новия мъж на жена му, който се опитал да я защити с тялото си, съобщиха от окръжната прокуратура.

Янко и съпругата му Надка имали проблеми години преди това. Двамата имат големи синове. Мъжът често биел и тормозел половинката си. Обикновено след побой тя бягала при родителите си в с. Брестовица, но след известно време се връщала в Стряма. Всичко продължило до миналия ноември, когато Надка си намерила нов мъж и се преместила в дома му в с. Рогош, лъжейки законния си съпруг, че отишла в Гърция да бере маслини.

От Рогош обаче била приятелката на единия й син, която я видяла там и съобщила клюката на Янко. На 11 ноември 2013 г. той помолил свой приятел да го закара до Рогош, уж че ще купува теле от селото. Успял да намери къде живеят Стойчо Видолов и баща му Пенчо и влязъл у тях с голям кухненски нож. В разразилия се скандал възрастният Пенчо е опитал на два пъти да прикрие с тялото си Надка и ревнивият съпруг го пробол четири пъти. Последният удар в сърцето бил фатален и Пенчо починал на място. Надка също била намушкана, но оцеляла.

Нападателят избягал и се върнал до Стряма. Изхвърлил ножа, преоблякъл се и се крил два дни преди да бъде заловен. Пред разследващите той признал, че е убил Пенчо Видолов, но излъгал как е станало това. Обвинителният акт срещу Янко Добрев е внесен в Окръжния съд в Пловдив, където ще насрочат дата на процеса, пише БЛИЦ.