Точно тук се губят следите на изчезналите в Балкана (СНИМКИ)

Младежите зарязали леката си кола над Калофер и поели пеша (обновена)

Трите загубени в Балкана момчета са на по 20 години и са студенти във Велико Търново. Спасителната акция продължава и днес с участието на около 40 опитни планински спасители от Сопот, София, Пловдив и Троян, видя репортер на Plovdivutre.bg.

Два хеликоптера и пет делта и мото планери, както и около 40 планински спасители трети ден търсят изчезналите в Джендема над Калофер студенти от Велико Търново. Спасителите нямат никаква връзка с Виктор Димитров , Христо Иванов и Веселин Иванов от неделя на обяд, когато младежите успели да включат един от телефоните си, за да изпратят есемес, че са добре. Последната информация от тримата била, че се крият в пещера, нямат рани и са добре, но са изплашени и не знаят къде се намират.

Тъй като районът, в който се предполага, че са тримата, е 30 километра в диаметър, а теренът е изключително труднодостъпен, днес в помощ на планинските спасители, са вдигнати два хеликоптера. Първият е частен, а вторият е военният, излетял от пловдивската 24-а авиобаза. На място в местността "Паниците" край Калофер са и близки на момчетата, които са пристигнали по спешност от Стара Загора и Велико Търново.