Кмет и футболни легенди откриха нов спортен комплекс в Бургас

Спорт

19-05-2014, 15:31

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още в началото на идния месец на спортния комплекс предстои да се проведе футболен турнир с участието на много отбори от Бургас и региона

Над 100 души се събраха днес по обяд на новия спортен комплекс „Бъдеще“, за да участват в церемонията по откриването на спортното съоръжение. Сред гостите бяха кмета на града Димитър Николов, зам.кмета Лорис Лануелян, завеждащата спорта в Община Бургас Веселина Деведжиева, много общински съветници, шефът на регионалния съвет на БФС Емил Табаков. Тук бяха и някои от футболните легенди на града начело с героя и бронзов медалист от САЩ Златко Янков и голмайстора на Черноморец за всички времена Владо Стоянов. Тържеството уважиха и треньорът на Мастер Ангел Стойков, Неделчо Матушев, бившият президент на Черноморец Тома Томов и много други.

Новият комплекс е разположен в Парк Езеро, само на метри от солниците, а от него се открива прекрасна гледка към Бургаския залив и Морската градина. Кмета на Община Бургас Димитър Николов поздрави присъстващите и пожела много успехи на новия спортен клуб „Бъдеще“, в който вече се обучават над 80 деца.

След това Димитър Николов и президентът на спортния клуб Димитър Йорданов заедно разгледаха комплекса, като стигнаха до заключението, че в близко бъдеще може да се помисли за изграждане на нови игрища, откъм северната част, където има възможност да се усвои още една част от зелените площи.

След края участниците станаха свидетели на демонстративна тренировка на децата от футболния клуб, която предизвика одобрението и многобройните аплодисменти на присъстващите.

Още в началото на идния месец на спортния комплекс предстои да се проведе футболен турнир с участието на много отбори от Бургас и региона. Ветераните пък си пожелаха скоро да направят турнир между всички отбори от града, в който да участват легендите на бургаския футбол от близкото минало. Идеята бе възприета от всички с одобрение и нескрит интерес, като от днес започва работа по осъществяването и.