Премиера на „Феята Кандилка“ в кукления театър

Премиерата на спектакъла  „Феята Кандилка“ ще бъде представена тази вечер от 18 часа в  ДКТ “Дора Габе“ в Добрич. Има и две предпремиери – от 9.30 и от 10.30 часа, също днес.

Автор на текста е Весела Фламбурари, режисьор е Даниела Христова, сценографията е на Наталия Гочева, а музиката – на Владимир Джамбазов. Актьорите, които ще пресъздадат приказната история са Теодора  Желева, Мирослава Демирева  и Димитър Ялнъзов.

Темата в постановката е за саможертвата и как любовта може да те отърве от най- лошата магия. Посланието към децата е, че трябва да бъдем по-добри и да обичаме ближния., каза на пресконференция режисьорът Даниела Христова.

Това е нова българска драматургия и вторият ни спектакъл по произведение на Весела Фламбурари, след „Магия за злато, каза директорът на театъра Петър Петков. Той допълни, че до края на годината е планиран още един нов спектакъл. През септември  ще бъде представена постановката „Али баба и 40-те разбойници”,  драматизация на Николай Бояджиев, а режисьор отново ще е Даниела Христова.

В плана на театъра е включен един мащабен спектакъл, истинска суперпродукция с участието на всички актьори, като е поканен за режисьор Красимир Ранков. Това е постановката на Никола Русев - „Приказка за Стоядин”.