Сутрешното бягане не е добра идея!

Животът

20-05-2014, 08:59

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Мускулите ни все още "спят"

 

Според физиотерапевтите, сутрешното бягане не е добра алтернатива за разсънване и тонус! Причините се крият в това, че тогава, мускулите ни все още "спят" и ранното им натоварване може да се превърне в истинско мъчение за тялото ни.

Мускулите, както всяка друга част от нас, имат нужда да се "разсънят" и порция мързел, няма да им навреди! Освен това, специалистите твърдят, че сутрин организмът ни все още не е успял да се изчисти от токсините, натрупани от предния ден и не е събрал достатъчно енергия. Да, особено ако вчера е било петък, със сигурност сме понатрупали доооста токсини! А за енергията? Тя остана някъде на дансинга снощи! Дано се прибере по някое време!

Затова по-натоварващите тренировки е най-добре да се извършват следобед, когато сме закусили, взели сме си освежаващ душ и силите ни отново са във върхова форма. Но ако толкова много държите на сутрешния спорт, то заложете на йогата! Тя не напряга мускулите, а ги разтяга и им действа като силно кафе за събуждане.

За разлика то тялото ни, в ранните часове, умът ни е най-бодър, ето защо съвета на физиотерапевтите е да се отдадем на умствена работа. Питаме се, дали четенето на пресата и излежаването в леглото са такава? Сигурно! Особено ако докато се протягаме под завивките, правим планове как ще протече денят ни и на коя приятелка да се обадим за разходка в мола! Така де, нали пак е умствена дейност!

Е, момичета, добро утро! Дано поне вие успяхте да научите повече от този съвет на физиотерапевтите, защото ние запомнихме само частта с кафето! О, да…кафе, силно, двойно….веднага!

Източник: beu.bg