"Разводът на века": 4,5 млрд. долара за бившата съпруга на руски олигарх

Новините

20-05-2014, 09:51

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Освен футболния клуб "Монако", Дмитрий Риболовлев притежава голям дял в Банката на Кипър

При развода на руския олигарх Дмитрий Риболовлев, собственик на футболния клуб "Монако", и съпругата му Елена, на нея бяха присъдени 4,5 млрд. долара, предаде Ройтерс.

След продължило шест години бракоразводно дело първоинстанционен съд в Женева е постановил миналия вторник Елена Риболовлева да получи половината от състоянието на бившия си съпруг, пише vesti.bg

Тя се е сдобила също с родителските права върху по-малката дъщеря на двойката – 13-годишната Анна. Адвокатката на руския олигарх заяви обаче, че ще обжалва решението на съда.

Елена и Дмитрий Риболовлев се запознават във факултета по медицина в Перм, Урал, още по времето на Съветския съюз. Те бяха женени в продължение на 23 години. През 2008 г. двамата се разделиха и започнаха бракоразводен процес.

Елена поиска половината от състоянието от съпруга си, чието богатство е придобито главно след продажбата през 2010 г. на дела му в "Уралкали" – една от най-големите компании за торове.

Освен футболния клуб "Монако", Дмитрий Риболовлев притежава голям дял в Банката на Кипър. Сред недвижимото му имущество са купеният неотдавна от него гръцки остров Скорпиос, на който корабният магнат Аристотел Онасис сключва брак с Жаклин Кенеди през 60-те години, вилата в Маями, принадлежала на американския милиардер Доналд Тръмп, вилата на Хаваите, която преди това беше на актьора Уил Смит, както и огромно имение в Сен Тропе.