Четирима пред съда за трафик на 1 200 агнета от Румъния, спипали ги със СРС-та

Крими

20-05-2014, 10:18

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Екип на Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Близо 80 листа е обвинителния акт, делото продължава до петък

Близо 80 листа е обвинителният акт срещу д-р Светлозар Василев, бивш шеф на Областна дирекция по храните, д-р Йордан Йорданов от Областна дирекция по безопасност на храните, главен инспектор в община Садово, Петко Държиков  и д-р Васил Деведжиев – общопрактикуващ ветеринарен лекар. Те застават пред Темида по обвинение, че в периода 23.05.2012 г. - 30.05.2012 г. в град Пловдив, град Садово и землището на село Караджово са опитали да пренесат през Българо - турската граница, без знанието и разрешението на митниците - 1 200 агнета от Румъния на стойност 184 654,60 лева с търговски цели.

Част от доказателствата срещу четиримата са събрани с помощта на специални разузнавателни средства. Съдия Мария Шишкова от Окръжен съд в Пловдив обаче посоче, че няма основание делото да бъде засекретено напълно. То ще бъде затворено тогава, когато в процеса бъдат представяни доказателства, събирани със СРС-та. Те обаче не би следвало да са пречка за разглеждане на делото в един открит процес, коментира съдия Шишкова.

Четиримата отказаха да се признаят за виновни, което би довело до съкратена процедура без разпит на свидетели и вещи лица, както и до намаляване на присъдата им с една трета.

Днес е първият ден по делото, което ще продължи до петък.

В периода