Подготвят блъснатата Катерина за операции, обвиняват и двамата шофьори за мелето

Виновниците за трагедията са заплашени от затвор до 3 години или пробация

Деветoкласничката Катерина Матеева, която бе блъсната от гръцки гражданин на автобусна спирка на моста на Герджика, все още не е оперирана, пише PlovdivskiNovini.com. От УМБАЛ заявиха, че състоянието на ученичката е започнало да се променя и лекарите я подготвят за две тежки операции.

Момичето е настанено в Клиника по анестезиология и интензивно лечение. Днес ще бъдат оперирани двата счупени крака на Катя, а утре и за фрактурите на черепа.

Очаква се да бъде повдигнато обвинение и срещу двамата шофьори, предава БЛИЦ. От Районна прокуратура съобщават, че докато нисанът, управляван от гръцки студент, минавал на зелен светофар по улица „Победа”, мерцедесът, който правил маневра за ляв завой, му отнел предимството. След сблъсъка между двете коли, нисанът се забива в спирка, помита всичко по пътя си и блъска ученичката от ЕГ „Иван Вазов”.
По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, каза говорителят на магистратите Атанас Илиев. Виновниците за трагедията са заплашени от затвор до 3 години или пробация.