Нова пратка метаамфетамини и анаболи бяха заловени на "Капитан Андреево"

21 000 таблетки псевдоефедрин и 1 240 ампули с анаболни стероиди спипаха митничари по границата с Турция

21 000 таблетки псевдоефедрин бяха заловени на „Капитан Андреево”. Веществото се използват за производство на метаамфетамин. Открити са в полски лек автомобил, влизащ в страната, похвалиха се от Агенция „Митници”. Шофьорът е полски гражданин, а забранените медикаменти са намерени на задната седалка в колата му. За прикритие били използвани пакети с храна, под които се намирала голяма найлонова чанта пълна с 1500 блистера от забраненото вещество. Псевдоефедринът се произвежда легално в Турция като лекарствен препарат CIRRUS.


Общото тегло на задържания прекурсор е 8 кг. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Свиленград.


От началото на 2014 г. това е шести опит за незаконен трафик на химикала през България, предотвратен от митническите служители, а общото количество надхвърли 355 кг.


Денят за митничарите по границата с Турция не приключва само с поляка. По-късно е бил проверен автобус с българска регистрация, пътуващ по редовната линия Турция-България.
При проверката митническите служители откриват под седалката на шофьора в две чанти с общо 1 240 ампули с анаболни стероиди. 910 от тях са 200-милиграмови ампули с инжекционен анаболен андрогенен стероид „Trenabol". Други 250 ампули са с надпис „Аndro", а 80 ампулите са с надпис „Boldebal". И трите медикамента са предназначени за изграждане на масивна мускулатура.


Анаболните стероиди са много опасни за здравето, ако не се приемат по лекарско предписание, както и при продължителна употреба, която води не само до физиологични, но и до психични последици.
За случая е съставен акт за митническо нарушение.