Най-зловещите инциденти с абитуриенти през годините

Животът

20-05-2014, 14:49

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Валерия Попова

Всичко от Автора

Бъдете разумни, за да не попаднете в черната статистика

Времето на абитуриентските балове идва. Улиците отново ще се изпълнят с ентусиазирани дванадесетокласници. Случва се щастието им да бъде помрачено от различни инциденти, тъй като под влиянието на силните емоции и на алкохола, абитуриентите често действат твърде неразумно.

Трагичните инциденти са факт по време на абитуриентските балове. А понякога и още със старта на изпращането на зрелостниците, в което близки и приятели се черпят за предстоящото събитие.

Преди 5 дни по хасковските улици младежи с "Фолксваген голф" се удариха в стълб. Шофьорът бил на гости на свои приятели от езиковата гимназия и на тръгване, за да избегне удар в друг автомобил, свил рязко вляво. Така колата "паркирала" в металния стълб. По чудо няма пострадали.

През май 2012-та абитуриент и приятелката му катастрофираха на път за бала на младежа. За щастие двамата се отърваха с леки наранявания. Трагедията се разигра на Кресненското дефиле на опасен десен завой при непрекъсната осева линия.

През 2011-та 18-годишно момче загина в катастрофа край Мездра. Компанията отивала на дискотека, шофьорът бил пиян. Броени дни преди този инцидент пък младеж без книжка на същата възраст загуби живота си при инцидент на пътя Русе-Кубрат. Момчето се блъснало в крайпътно дърво.

През 2010 година абитуриенти предизвикаха верижна катастрофа във Велико Търново. 4 коли участваха в инцидента, който за щастие се разминава без жертви и пострадали. С леки наранявания пък през същата година се отърва пиян абитуриент, който падна от 3 метра височина. При удара момчето си глътнало езика, но навременната реакция на негов съученик, който му оказва първа помощ, предотвратил фаталния край.

През 2009 година ужасяваща катастрофа отне живота на 4 момчета, които така и не доживяха бала си. Шофьорът не спрял на знак "Стоп" и автомобилът бил отнесен от автобус с чужда регистрация. При катастрофата загинаха пътниците в колата и две румънки в автобуса.

Същата година, вместо на бал, родителите на 19-годишния Ердал бяха на погребението на сина си. Абитуриентът намери смъртта си при свирепа катастрофа, която стана около 14,30 ч на 5 май по пътя между дуловските села Чернолик и Златоклас. В инцидента загинаха и неговите приятели Джунхур и Йортан. В размазаната кола е пътувало още едно момче от Дулово на 17 години, което се е отървало на косъм от смъртта. Във фаталния ден колата се е движела с над сто километра в час, излетяла е от пътя и се е забила от лявата страна в крайпътно дърво.

За да бъдат избегнати неприятни инциденти с празнуващи и техните близки, вижте какво препоръчват от Главна дирекция "Национална полиция" и отдел "Пътна полиция" в Пловдив ТУК!