ГЕРБ алармира за безапелационна репресия срещу партията

Местната структура с остра реакция срещу натиска от страна на управляващите върху активисти

Предизборната кампания протича по безобразен начин. Досега такова нещо не се беше случвало в Стара Загора. Свидетели сме на масирана репресия срещу нас от представители на държавата.

Това заявиха председателите на областния и общинския предизборен щаб на ГЕРБ Пламен Йорданов и Емил Христов. По време на извънредно свиканата пресконференция те категорично осъдиха действията на натиск срещу активисти на партията в града.

От думите на двамата ръководители стана ясно, че вчера следобед полицаи са проверявали местата за предизборна агитация и са събирали личните данни на участниците в кампанията.

„Без да се легитимират, двама униформени полицаи са изискали и записали ЕГН-тата на трима от доброволци на ГЕРБ. Това е с цел насаждане на страх и отблъскване на младите хора от политиката чрез провеждането на черна кампания от страна на управляващите“, изрази притеснение от случилото се Емил Христов. „Подобни действия от страна на държавата са недопустими!“, категоричен бе той.

В други големи градове в страната няма подобни случаи на натиск от страна на държавни органи върху партийни активисти, участващи в предизборната кампания, съобщиха още представителите на ГЕРБ.