328 са проверените МПС в областта в акция за отговорно шофиране

Това са резултатите от провелата се вчера спец акция по метода на „Широкообхватен контрол” от „Пътна полиция” в ОДМВР – Стара Загора.

Операцията бе проведена за времето от 11:30 ч до 15:00 ч, а в гр. Стара Загора  се проведе съвместно с представители на сдружение „Отворена младеж” София, като част от провеждащата се за трета поредна година кампания „Шофирай отговорно и разумно”. 

В рамките на акцията пътните полицаи провериха общо 328 превозни средства, от които на 62 водачи са наложени санкции за извършени от тях нарушения по ЗДвП. От тях за неизползване на предпазен колан са санкционирани 4 водачи, 1 за неизползване на обезопасителна каска, 2 за неправоспособност, 3 за превишена скорост, 32 за неизползване на светлини, 13 за нередовни пътни документи, за техническа неизправност е санкциониран 1 водач, за липса на оборудване – 2, за нерегистрирано моторно превозно средство 1 и за неправилни маневри са санкционирани трима водачи. 

След извършената проверка от пътните полицаи доброволците от „Отворена младеж” призоваха водачите да шофират отговорни и толерантно, предоставяйки им антистрес топка и листовка със съвети за безопасно шофиране.
Акцията стартира на 12 май и ще продължи до 23 май на територията на цялата страна.