Повече от 150 младежи се включиха в екофеста край яз.„Копринка“

Животът

20-05-2014, 16:00

Снимка:

МЦР „Взаимопомощ“

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Екофест на яз.„Копринка“ събира за четвърти път младежи от цялата страна

В екофеста имаше представители на Испания, Германия, Швеция, Латвия и Италия.

Успешно завърши четвъртото издание на Екофест Копринка 2014 г., подкрепено от Община Казанлък, както финансово, така и организационно. Всички участници в инициативата събраха 2,5 тона отпадъци тази година, повече в сравнение с миналата, поради факта, че зоните за почистване бяха разпределени така, че да обхванат голяма територия около язовира. За четири години калкулацията на събрания отпадък във и около язовира надхвърля 13 тона.

Около язовира бяха поставени 9 табели, призоваващи хората да не изхвърлят отпадъци  на нерегламентирани места.
Работните ателиета, замислени от доброволците по Европейска доброволческа служба, работещи в младежки организации от градовете Ямбол, Шумен, Стара Загора, Казанлък и София, научиха младите хора как се правят нови тениски от вече стари, как се приготвя паеля,  масажи чрез използване на екопродукти (демонстриран от доброволец), екобиблиотека, както и представяне на скаутите от Плевен, София и Казанлък.
Международното участие в екофеста през тази година включи представители на Испания, Германия, Швеция, Латвия и Италия. Те се забавляваха и в "Айляк хамак“ – хамаци, поставени около лагера.

Всички участници в почистването се забавляваха и с лятно кино от екофилми,  с концерти, изнесени от петте групи - Aлигаторите, Adventure, Afterdown, Inspiration и River of Flames от Казанлък и Нова Загора, под запазената марка на Взаимопомощ „Малка сцена”.

Младежкият лагер събра над 150 участници в двата дена на палатки. Организаторите МЦР "Взаимопомощ“ създадоха за атмосфера и площадка от вкопани автомобилни гуми, които да бъдат използвани за сядане край огъня на т.нар. „метълска полянка” и след фестивала от всички, които желаят да къмпингуват там.