БФС – Бургас с нов шеф

Николай Желев ще наследи на поста Емил Табаков

Областният съвет на Българския футболен съюз (БФС) в Бургас вече има нов началник. 53-годишният Николай Желев наследява на поста Емил Табаков, чийто мандат изтече.

Желев има дългогодишен опит като съдия на всички нива, включително и „Б” група. Той е бил делегат на БФС и съдийски наблюдател. По професия е служител на ОД на МВР-Бургас в сектор „Криминална полиция”, но преди няколко години се пенсионира по собствено желание и веднага е приет н работа в ОС на БФС-Бургас като организатор първенства и турнири.

Сред основните приоритети на новия шеф на футбола в Бургаско е развитие на играта и съдийството в региона, спазване на феърплей, повече отбори, по-добре образовани треньори и шанс за развитие на всяко дете. Николай Желев ще се стреми и към изграждане на повече игрища в региона.

„Община Бургас и частни клубове изградиха площадки и спортни зали. Предстои изграждането на още такива по спечелени проекти и съм щастлив, че съм роден и живея в град Бургас. Другите общини в региона също кандидатстват и изграждат спортни съоръжения”, заяви Николай Желев.